Alcokart bij Pumps & Wheels Festival ..

Feestweek Bergentheim wil graag meewerken om de risico’s van drugs of alcohol onder de aandacht te brengen ….

Wil je zelf ervaren wat het effect is van alcohol en drugs op jouw rijgedrag? Tijdens het Pumps&Wheels Festival kunnen bezoekers plaatsnemen in de alcokart. Niet zomaar een kart maar een speciale 'alcokart' waarmee de effecten van alcohol in het verkeer ervaren kunnen worden. De kart kan op afstand in de stand "rijden onder invloed" worden gezet. Hierdoor zal de kartreageren alsof de bestuurder onder invloed van alcohol is.

Bij aankomst krijgen de deelnemers eerst uitgelegd hoe de kart werkt. Daarna mogen ze per tweetal instappen en het parcours oprijden. De deelnemers rijden altijd twee rondes. De eerste is om te wennen aan de alcokart en het parcours. Tijdens de tweede ronde zet het promotieteam van RYD de alcokart op de “rijden onder invloed” stand.

Deze stand zorgt ervoor dat de volledige besturing van de kart, zoals het gaspedaal, rempedaal, en het stuur vertraagd wordt overgebracht. Hierdoor ontstaat een trage reactie in de bochten, met als gevolg dat men deze niet haalt.

Hierdoor merken de deelnemers duidelijk hoe het is om te rijden onder invloed van alcohol. Nadat het parcours is voltooid gaat het promotieteam de discussie aan met de deelnemers. De conclusie is eenduidig, alcohol achter het stuur is een erg slecht idee.

Gedurende een korte maar intensieve bewustwordingscampagne zal aan hen kenbaar gemaakt worden dat rijden met alcohol op een erg slecht idee is!